Tafeltennisjeugd Red Stars in actie


Venray | Diverse jeugdleden van tafeltennisvereniging Red Stars kwamen aflopen weekeinde in actie. In Soest speelden er B-licentiehouders bij de jongens junioren, kadetten en pupillen en bij de meisjes kwamen er junioren in actie. In Tsjechië speelde Emma van der Zanden namens Nedelrand op het internationale jeugdtoernooi ITTF.

Van der Zanden verloor met het team in de groepsfase met 0-3 van zowel Rusland als Hongarije en werd uitgeschakeld. Tijdens het individuele toernooi speelde Van der Zanden tegen Oekraïne, Spanje en Slovenië. Tegen Slovenië boekte Van der Zanden een knappe overwinning: 3-0. De overige duels werden met 1-3 verloren. Van der Zanden wist zich niet te plaatsten voor de hoofdronde. Komende week verschijnt ze wel aan de start van een toernooi in Zweden.

In Soest trad Red Stars aan met vier jeugdleden. In de groepsfase speelden pupil Pieter Zwiers en kadet Gijs Vreugdenhil niet onverdienstelijk, maar zijn plaatsten zich niet voor de vervolgronde. Junior Eline Smeets plaatste zich na vier overwinningen wel voor de vervolgronde, maar zij strandde in de kwartfinale. Junior Jules Holtman won drie keer en plaatste zich ook voor de vervolgronde. Hij verloor uiteindelijk in de achtste finale.