Afbeelding

Jumpers'76 draait op volle toeren

Venray | De basketballers van Jumpers'76 hebben de smaak in 2020 duidelijk te pakken. De ploeg uit Venray won vier van de laatste vijf duels en zaterdagavond werd BC Virtus aan de zegekar gebonden: 70-46. Door de overwinning klom Jumpers'76 naar de achtste plek in de tweede klasse.

Door een fout van de basketbalbond waren er geen scheidsrechters ingepland voor het duel in Venray. De wedstrijd begon later dan gepland en Justin Gommans en Marcel Abgaou werden bereid gevonden om de wedstrijd te fluiten.

Jumpers begon sterk aan de wedstrijd en kwam in het eerste kwart op voorsprong: 6-0. Vervolgens kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd en kwamen beide teams op gelijke hoogte: 10-10. Tijdens de slotfase van het eerste kwart kwam Jumpers weer op stoom en dat leverde uiteindelijk een voorsprong van zes punten op. Het tweede kwart begon met een 16-10 voorsprong voor de thuisploeg.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het verschil bleef steeds rond de vier punten hangen. Toch was het Jumpers dat, mede door zes punten van Dirk Laurense, de overhand kreeg. De voorsprong groeide naar 28-19. De bezoekers grepen in met een time-out. De korte pauze had niet het gewenste effect voor de bezoekers. Jumpers liep zelfs uit naar 35-22. Dat kwam mede door Patryk Wojtysiak. Hij was goed voor zeven punten in het tweede kwart.

In de rust nam Bart Peeters de scheidsrechtersfluit over van Justin Gommans. De thuisploeg begon sterk aan het derde kwart, maar de tegenstander gaf zich niet gewonnen. Wouter Oosterbeek opende de score in de tweede helft en zorgde zo voor een goed begin. De thuisploeg liep in het derde kwart uit naar 56-33. In het vierde kwart werd de score geopend door de bezoekers. Kelvin Lammerts van Bueren en Maarten Steffers hadden hier direct een antwoord op namens de thuisploeg en Jumpers liep uit naar een voorsprong van 26 punten. De wedstrijd werd in het laatste kwart nooit meer spannend en Jumpers pakte de vierde overwinning in vijf wedstrijden. Jumpers speelt op zaterdag 7 maart om 18.00 uur tegen Schijndel.

Topscorers: Patryk Wojtysiak (23), Dirk Laurense (17), Jorik Wulterkens (op de foto, red. (9)).