Afbeelding
Persfoto

Broeder Valentijn eert vrijwilligers

venray | Broeder Valentijn bezocht donderdagavond 13 februari zangkoor Delight in Brukske. Het koor vindt zijn ontstaansgeschiedenis in Brukske. Momenteel zijn mensen van diverse pluimage lid van Delight.

Velen van hen wonen in Brukske, maar ook mensen van buiten Brukske zijn lid. Het koor is erg laagdrempelig. Bij activiteiten in de wijk is het koor geregeld van de partij. Maar ook voor zaken die niet met zingen te maken hebben, zetten de koorleden zich in. Broeder Valentijn bedankte die avond de aanwezige vrijwilligers voor hun inzet.

Deze avond waren ze aanwezig, omdat café Integracja in het wijkcentrum plaatsvond. Hiervoor was ook het prinselijk trio gekomen, dat met broeder Valentijn op de foto ging. De vrijwilligers werden vervolgens bedankt met een bloemetje.

Een dag later bezocht Broeder Valentijn de onderhoudsvrijwilligers van Vak O op begraafplaats Boschhuizen. De graven, die vroeger bij de Grote Kerk lagen, zijn lang geleden verplaatst naar Vak O op de begraafplaats. Deze graven zijn vanwege de cultuurhistorische waarde meer dan waard dat zij onderhouden worden. Ook de omgeving van de graven behoeft onderhoud. Er zijn recent meerdere bomen omgewaaid, waardoor graven zijn beschadigd.

Ook wortelgroei beschadigt de graven. De vrijwilligers willen dan ook graag dat er dicht bij de graven geen bomen, maar hortensia's komen te staan. De vrijwilligers doen hun uiterste best om de cultuurhistorische waarde van Vak O in stand te houden.

Daarna reisde Broeder valentijn samen met zijn secondanten Selcuk Ipek en Petra van Duijnhoven van CDA Venray in de vroege avond naar de kerk van Blitterswijck, waar de vespers werden gebeden.

Acoliet Cyriel van Kempen was hier ook aanwezig ter ondersteuning van pastoor Van Horne. Van Kempen is een betrokken en ijverige man. Hij doet erg veel in de kerk van Blitterwijck en ook in de Grote Kerk in Venray. Broeder Valentijn verraste ook hem met een welverdiend bloemetje.

Foto: Vrijwilligers Vak O Boschhuizen.