Ingezonden brief


Supermarkten in Venray

Venray | De inhoud van het BRO-rapport betreffende de supermarkten in Venray is volgens mij allang bekend bij de gemeente. Waarom ze 7000 euro hebben uitgegeven hebben, blijft voor mij dan ook een raadsel.

Een passage uit het rapport: 'Locatie Toverbal en De Brier sluiten daarom niet aan bij de centrumvisie. Een supermarkt vestigen op locatie Toverbal kan leiden tot 8 tot 12 procent minder omzet bij de Jumbo in Veltum. Een supermarkt op De Brier heeft weer effect op supermarkten in Veltum en Brukske. We sluiten niet uit dat daardoor op lange termijn supermarkten gaan sluiten. Dat is een te groot risico', aldus Van Lieshout. Ik zou zeggen: gemeenteraad ga eens kijken in Horst, PLUS, Lidl en AH staan bijna allemaal naast elkaar met een grote parkeerplaats. In het Duitse Kaldenkerken staan in een cirkel van een 100 meter doorsnee Aldi, Lidl en Rewe.

Volgens mij is er een plaats voor Aldi in Venray op De Brier. De oude vervallen panden worden gesloopt en er is genoeg ruimte voor een grote parkeerplaats, logisch toch of niet? En het argument dat mensen dan niet naar het centrum en PLUS gaan? Die zit halfweg Oostrum.

R.G. Land, Venray