Afbeelding

Nieuwe uitglijder voor Ysselsteyn

Tegelen | Ysselsteyn blijft kwakkelen in de derde klasse C. Het elftal van trainer Ruud Jenneskens ging zondagmiddag kansloos onderuit in Tegelen tegen Sportclub Irene: 4-1. Door de nederlaag blijft Ysselsteyn de hekkensluiter. De nummer veertien op de ranglijst pakte acht punten uit twaalf duels. Dat zijn er twee minder dan nummer dertien Melderslo, maar die ploeg speelde wel één duel meer.

De harde wind maakte het voor beide ploegen lastig. Ysselsteyn, in de eerste helft gesteund door de wind in de rug, kreeg in de twintigste minuut een goede kans via aanvoerder Paul Jeurissen. Zijn schot werd echter gekeerd door de doelman van Sportclub Irene. Net voor rust kopte Boy Geerets uit een corner rakelings over, maar ook Sportclub Irene had enkele goede mogelijkheden om tot scoren te komen.

Eretreffer

Na rust had Sportclub Irene de wind in de rug en de thuisploeg kwam al snel op 2-0. Ook hierna kwam Ysselsteyn nauwelijks onder de druk vandaan. Ysselsteyn kwam niet meer aan voetballen toe en schoten op het doel van de bezoekers waren nauwelijks te controleren voor de Ysselsteynse-doelman. De thuisploeg liep gemakkelijk uit naar 4-0. In de slotfase maakte Bas Koopmans de eretreffer voor de bezoekers: 4-1.

Trainer Jenneskens was absoluut niet blij met de wedstrijd. "Het is schandalig dat er is gevoetbald. Tegen de wind in was het nagenoeg onmogelijk om van de eigen speelhelft af te komen. Er is in de gehele wedstrijd geen fatsoenlijke aanval op de mat gelegd door beide ploegen."

De kansenverhouding sprak volgens de oefenmeester boekdelen. "De eerste helft hadden we wind mee. De kansenverhouding was 2-6 in ons voordeel. In de tweede helft was het omgedraaid en kreeg Sportclub Irene zes kansen. Wij kwamen na rust tot één kans."

Sportclub Irene-Ysselsteyn 4-1 (0-0). Doelpunt Ysselstey: Bas Koopmans.