Rein Dupont als contactpersoon ouderen 'voorbarig'

VENRAY | Dat Rein Dupont bereid zou zijn om als lid van de nieuwe Venrayse Participatieraad op te treden als vertegenwoordiger van de Centrale van Ouderenverenigingen Venray (CVO), is volgens zijn zeggen 'voorbarig'.

De Oostrumer, tevens lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei, meldt dat hier nog geen afspraak over is gemaakt. In De Schakel, het gemeentelijk informatieblad voor ouderen, staat te lezen dat hierover binnenkort overleg plaatsvindt. "Dit had zo niet in De Schakel terecht moeten komen. Inderdaad is erover gepraat. Maar de Participatieraad is een onafhankelijk orgaan dat iedereen vertegenwoordigt en niet bepaalde groeperingen. Ik wil er best over praten. Dat is alles wat ik er nu over kan en wil zeggen."
Het CVO-bestuur laat in De Schakel weten het niet goed te vinden dat in de nieuwe Participatieraad geen rechtstreekse vertegenwoordiger van de ouderen zit. 'Hoe kunnen we nu voeling blijven houden met de Participatieraad? Hoe krijgt de raad nu signalen door waarop moet worden gereageerd of actie nodig is? Ook vindt het COV-bestuur het onzin dat kandidaten die voor de Participatieraad in aanmerking komen, gescreend worden door een kwartiermaker.