Flinke zorgen voor Volharding

Vinkel | Volharding werd zondagmiddag in Vinkel met 3-1 verslagen door Emplina. De club uit Vierlingsbeek staat voorlaatste in de tweede klasse H en heeft de meeste verliespunten van alle ploegen. Het elftal van trainer Johan Vullings pakte vijftien punten uit vijftien duels. Hekkensluiter Volkel verzamelde slechts dertien punten, maar kwam wel een duel minder in actie.

Vanwege de harde wind was goed voetballen bijna onmogelijk. Kansen waren er in de eerste helft dan ook nauwelijks. Een vrije trap van Volharding-aanvoerder Mark Blenckers vloog in de twintigste minuut net over de kruising en zes minuten later kopte Marc van Wanrooij aan de andere kant een indraaiende voorzet van Gerwin van den Boom rakelings over.

De thuisploeg kwam vlak voor rust op voorsprong. Onvoldoende ingrijpen van linksachter Thomas Rijn werd genadeloos afgestraft door Van den Boom: 1-0. Na de aftrap werd een volley van Blenckers knap gered door Emplina-doelman Dilan Heurkens. Vlak na rust werd de gelijkmaker van Melvin de Klijn afgekeurd. Scheidsrechter Engelen zou even daarvoor gefloten hebben voor een overtreding en vergat de voordeelregel toe te passen. De toegekende vrije trap werd door Mark Blenckers op de paal geschoten.

Twee minuten later werd de score door de thuisploeg verdubbeld. Volharding-doelman Roel van Rens werd verschalkt door Van Wanrooij. Volharding probeerde zich daarna terug te knokken in de wedstrijd, maar het zat de ploeg niet mee. Een inzet van Tim Michiels werd op miraculeuze wijze tot corner verwerkt en een kopbal van Nino Janssen werd van de lijn gehaald.

Tim Michiels (18) voor derde keer op rij trefzeker voor Volharding

Een kwartier voor tijd viel alsnog de aansluitingstreffer. Michiels werkte een voorzet van Melvin de Klijn tegen de touwen: 2-1. Het was voor de 18-jarige Michiels zijn derde treffer in drie wedstrijden.

Tien minuten voor tijd liepen de emoties bij Volharding-trainer Johan Vullings zo hoog op dat hij werd weggestuurd door de scheidsrechter. Vullings zou commentaar op de leiding hebben gehad. In de laatste minuut ging het helemaal mis voor Volharding. Een doeltrap van doelman Van Rens waaide helemaal terug en kwam voor de voeten van Van den Boom. Hij bepaalde de eindstand op 3-1.

Emplina-Volharding 3-1 (1-0). Doelpunt Volharding: Tim Michiels. Bijzonderheden: rode kaart voor Volharding-trainer Johan Vullings vanwege aanmerkingen op de leiding.