Rudie Janssen, Noud Pouwels, Roel Verkoijen en Bas de Keijzer (v.l.n.r.) in actie.
Rudie Janssen, Noud Pouwels, Roel Verkoijen en Bas de Keijzer (v.l.n.r.) in actie. Foto: Jolijn van Goch

Schoolstraat versierd

Venray | Alle carnavalsverenigingen van de gemeente Venray hebben een plekje gekregen in de Venrayse Schoolstraat. Roel Verkoijen heeft samen met enkele buurtbewoners een deel van de straat versierd.

"De Schoolstraat verbindt de centrale pleinen van Venray. Het leek ons mooi om onze straat te versieren. We hebben vlaggen gekregen van alle carnavalsverenigingen in Venray dus iedere vereniging heeft een plekje. We kregen alleen maar positieve reacties", vertelt Roel Verkoijen enthousiast.

Buurt

Samen met Bas de Keijzer maakte hij een rondje langs de deuren en uiteindelijk sloten ook Rudie Janssen en Noud Pouwels zich bij het tweetal aan. "Ik ben zelf een echte carnavalsvierder en er worden in Venray wel meer straten versierd, maar ik vond het tijd om de Schoolstraat te versieren. Er zijn wel vaker plannen geweest om de straat te versieren, maar die zijn nooit van de grond gekomen. Wat mij betreft doen we het volgend jaar weer en dan wellicht in samenwerking met de horeca en De Piƫlhaas."

Storm

De reacties zijn volgens Verkoijen in ieder geval positief. "De uitstraling is geweldig en iedereen vindt het prachtig. Wel hebben we afgelopen weekeinde last gehad van de storm, we proberen deze week alles weer te herstellen. Enkele rijen vlaggetjes zijn wat verzakt en we willen graag dat alles perfect in orde is voor vastelaovend."