SVOC'01 neemt revanche op Altior

Venray | De korfbalsters van SVOC'01 haalden zondagmiddag in sporthal De Wetteling hun gram tegen Altior. De bezoekers uit Heeswijk-Dinther waren eerder dit seizoen nog te sterk voor de ploeg uit Oirlo en Castenray, maar de lachende gezichten waren dit keer bij de speelsters van overgangsklasser SVOC'01: 11-10.

"We wilden revanche nemen, dus we begonnen fel aan de wedstrijd", vertelt SVOC'01-aanvoerder Astrid Classens. "We kwamen al snel op 2-0 en we wilden deze lijn doortrekken." Toch kregen ook de bezoekers scoringskansen. Na een kwartier korfballen was de tussenstand 5-2 in het voordeel van de thuisploeg. Daarna had het aanvalsvak van SVOC'01 moeite om kansen te creëren. Zowel Altior als SVOC stond sterk te verdedigen. Beide teams kwamen voor rust nog één keer tot scoren: 6-3.

"In de rust werd verteld dat we rustig moesten blijven zoeken naar kansen en we moesten als één team blijven vechten. Dit wilden we uiteraard ook uitvoeren en we begonnen strijdlustig aan de tweede helft." Ook Altior kwam sterk uit de kleedkamer. SVOC'01 werd overrompeld en door wat kleine dekkingsfouten knokte Altior zich terug in de wedstrijd. Met nog een kwartier te spelen stond SVOC'01 nog op een minieme voorsprong van 7-6.

Elien Nabben maakt winnende treffer
in slotminuut

SVOC'01 slaagde er in het restant van de wedstrijd niet meer in om het verschil te vergroten. Met nog twee minuten te spelen en een gelijke stand van 10-10, ging de thuisploeg toch nog vol voor de winst. In de laatste minuut kwam Elien Nabben vrij voor een mooie doorloopbal en ze schoot knap raak. Daardoor trok SVOC'01 in de absolute slotfase de wedstrijd naar zich toe: 11-10. "Het belangrijkste is dat we samen tot de laatste seconde hebben geknokt. We stonden echt als een team op het veld. Gelukkig werd onze inzet beloond met een overwinning."

SVOC'01 speelt op zondag 8 maart tegen koploper ONA/Astrantia. Mocht SVOC'01 het duel in Overasselt zien te winnen, dan komen beide ploegen op gelijke hoogte.

SVOC'01-Altior: 11-10 (6-3). Doelpunten SVOC'01: Elien Nabben (4), Rian Willems (3), Sofie de Mulder (2), Marloes Cox en Maartje Janssen.