De Peelkorf haalt uit tegen Heumen

Heumen | De Peelkorf was zondagmiddag op schot tegen Heumen: 10-21. De ploeg uit Ysselsteyn vestigt zich dankzij de zege steviger in de middenmoot van de hoofdklasse.

De Peelkorf begon sterk aan de wedstrijd en liep al snel uit naar 0-4. Het antwoord van Heumen liet niet lang op zich wachten, waardoor het verschil weer drie doelpunten werd. Door mooie acties en goede mogelijkheden aan de kant van De Peelkorf liepen de bezoekers uit naar een ruime voorsprong. De Peelkorf was op dreef en dat resulteerde in een 1-6 tussenstand. Daarna wisten de ploegen om en om de korf te raken. Beide ploegen gingen met een stand van 6-11 de rust in.

'Nu mogen we gaan genieten van carnaval. We hebben twee vrije zondagen'

"Na rust kwamen we sterk uit de kleedkamer", vertelde De Peelkorf-speelster Floor Smits (foto). Smits, zelf goed voor drie treffers, was blij met openingsfase van de tweede helft. "We scoorden vijf keer op rij en liepen uit naar 6-16." Daarna kwam de thuisploeg twee keer tot scoren, maar De Peelkorf nam vervolgens weer het heft in eigen hand: 8-18. "Hierna was het verzet gebroken en werd de wedstrijd uitgespeeld." Uiteindelijk stond er een eindstand van 11-21 op het scorebord. "Een verdiende overwinning. Nu mogen we gaan genieten van carnaval en hebben we twee zondagen op rij zonder wedstrijd."

Op zondag 8 maart speelt De Peelkorf in De Wetteling tegen De Horst. Aanvang 12.45 uur.

Heumen-De Peelkorf 11-21 (6-11). Doelpunten De Peelkorf: RĂ chel van Meijel, Tina Janssen, Lisa Verlijsdonk, Kim van Bussel en Floor Smits (allen 3), Linda Verlijsdonk (2), Lieke Thomassen, Loes van Dijck, Fleur van Dijck en Marly van Asten.