Niek Versteegen (blauw) zet namens SV Venray druk op een speler van Wittenhorst.
Niek Versteegen (blauw) zet namens SV Venray druk op een speler van Wittenhorst. Foto: Jolijn van Goch

SV Venray vindt vorm

Horst | SV Venray boekte zondagmiddag op bezoek bij Wittenhorst in Horst de derde overwinning op rij: 0-3. De zege op de subtopper uit Horst komt niet uit de lucht vallen. Venray is eindelijk op dreef in de eerste klasse D en zegevierde voor de vijfde keer in de laatste zes wedstrijden. Aanvaller Niek Versteegen was de grote man aan Venrayse zijde. De spits was drie keer trefzeker.

De oud-speler van onder meer Achilles'29 was dolblij met de nieuwste overwinning van zijn ploeg: "We zijn geen moment in de problemen gekomen tegen Wittenhorst. Van de harde wind hebben we nauwelijks last gehad. We probeerden over de grond op te bouwen en dat was goed te doen."

Het succes van Venray is volgens de aanvaller niet aan komen waaien. "We spelen in een iets andere samenstelling. Daardoor loopt alles net wat beter. Op dit moment valt alles op zijn plek." Versteegen heeft op het veld onder meer een klik met Koen Verlinden. "Hij speelt de laatste weken als aanvallende middenvelder en dat pakt tot nu toe goed uit. Hij weet precies wanneer ik mijn loopacties plaats. We voelen elkaar goed aan. Daarnaast is Koen belangrijk in de omschakeling. Hij verovert veel ballen en knapt veel vuil werk op. Dat maakt het voor ons als aanvallers een stuk gemakkelijker."

'We hebben nooit getwijfeld aan onze kwaliteiten'

Ondanks de stroeve eerste helft van het seizoen, is de sfeer bij Venray nooit slecht geweest volgens Versteegen. "We hadden natuurlijk meer van dit seizoen verwacht, maar we hebben nooit getwijfeld aan onze eigen kwaliteiten. Nu begint het te lopen. We staan er goed voor in de tweede periode en wellicht kunnen we dit seizoen nog een prijs pakken. Het is nog niet verloren."

Ook was Versteegen blij met zijn eerste hattrick sinds zijn terugkeer bij Venray. "Ik had eigenlijk vier keer moeten scoren, maar een wippertje ging net over het doel. Daar baal ik dan stevig van, maar ik moet blij zijn met mijn hattrick."

Na een kwartier voetballen zette Versteegen de bezoekers op voorsprong in Horst. Wittenhorst-doelman Jaap Omvlee hield de ploeg al twee keer op de been, maar bij poging drie was het raak voor Versteegen: 0-1. In de 26ste minuut schoot Versteegen de bal voor de tweede keer achter Omvlee en verdubbelde hij de marge voor het team van trainer Frans Koenen. Met zijn tweede treffer bepaalde Versteegen de ruststand op 0-2.

Na rust ging Venray vrolijk verder. De bezoekers kregen kansen om het duel definitief te beslissen, maar het vizier stond niet altijd op scherp. In de 69ste minuut stond Versteegen op de juiste plek om de 0-3 in het doel te schieten.

Venray speelt op 1 maart tegen Venlosche Boys, daarna staat het bekerduel met Sportclub Susteren op het programma op donderdag 5 maart en op zaterdag 7 maart speelt Venray thuis tegen SSS'18.

Wittenhorst-SV Venray 0-3 (0-2). Doelpunten Venray: Niek Versteegen (3).

Opstelling Venray: Stiphout; Jarno Peeters, Van Dijck, Willemse, Jesse Peeters (59. Van Hout); Bram Kersten, Brinkman, Vullings, Verlinden (80. Vievermans); Versteegen en Kersten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding