Collecte Goede Doelen Venray

Venray | Goede Doelen Venray houdt de jaarlijkse gezamenlijke collecte in Venray. De vorige collecte in 2019 was een succes. Zo'n driehonderd collectanten gingen op pad om voor zestien landelijke goede doelen geld in te zamelen.

In totaal is ruim 77.000 euro opgehaald. Voor veel mensen is het inmiddels een vertrouwd verschijnsel: de envelop in de bus en in de week erna bezoek van de collectant. De nieuw ronde van de gezamenlijke collecte wordt gehouden van dinsdag 14 tot en met maandag 20 april. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Alle inwoners ontvangen in de week vóór 14 april een brief, waarin aangegeven kan worden welke goede doelen men wil steunen en voor welk bedrag. Er kan daarbij gekozen worden voor een machtiging of voor de schenking van een contant bedrag in de bijgevoegde retourenvelop. De envelop wordt een week later weer opgehaald. De goede doelen die deelnemen in Venray: Nederlandse Hartstichting, Longfonds, Nederlandse Rode Kruis, KWF Kankerbestrijding, Hersenstichting, Nederlands Brandwondenstichting, Nierstichting, Alzheimer Nederland, Epilepsiefonds, Reuma Nederland, Amnesty International, Prinses Beatrix Spierfonds, Nationaal fonds kinderhulp, Maag Lever Darm stichting, MS fonds en het fonds Verstandelijk Gehandicapten.

De collectant is te herkennen aan een emmer voorzien is van het logo van Goede Doelen Venray. De collectant kan zich legitimeren met een ID-kaartje van Goede Doelen Venray. Collectant misgelopen? Geef dan de envelop tijdens de collecteweek af bij de Rabobank aan Schouwburgplein 13. De gegevens van de collecte, organisatie en opbrengst zijn openbaar.

Alle gegevens zijn in te zien op www.goededoelenvenray.nl.