Aanvraag voor 1,5 hectare zonnepark

OIRLO | Aan de Bremmenkamp 2 in Oirlo wil Quicken Pluimvee een zonnepark van anderhalve hectare aanleggen. De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd en ligt ter inzage.

Omdat de panelen binnen het agrarische bouwvlak van het bedrijf worden geplaatst, voldoet het plan aan de Kode Venray en hoeft derhalve niet aan de gemeenteraad worden voorgelegd. De Kode schrijft ook voor dat de aanwezige daken op het bouwvlak voor minstens de helft met zonnepanelen moeten zijn vol gelegd, alvorens er een grondopstelling mag worden gebouwd. Daaraan voldoet Quicken ook volgens de adviesnota van het college. Tevens blijkt dat Niels Quicken, die op de locatie 67.000 leghennen houdt, in dialoog is gegaan met de omwonenden over zijn plannen. Volgens het college is die omgevingsdialoog op een goede manier verlopen. In april 2019 heeft Quicken het plan ook aan de dorpsraad voorgelegd. Omdat de panelen binnen het bouwvlak komen, heeft Quicken niet de verplichting om dorpsbewoners mee te laten profiteren van het project.

De omgevingsvergunning ligt zes weken ter inzage. Na die periode besluit het college, na inachtneming van eventuele zienswijzen, definitief over het Quicken-plan.