Processen op Burgerzaken beter, nog niet optimaal

VENRAY | Het bijhouden van de gegevens in de basisregistratie van de Venrayse inwoners (BRP) gebeurt beter dan voorheen, maar het moet nog beter. Dat geldt ook voor het verstrekken van reisdocumenten. Dat blijkt uit het jaarlijks kwaliteitsonderzoek dat de gemeente zelf uitvoert.

Binnenkort komt een controleur van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in Venray op bezoek om te beoordelen of de uitkomsten van de zelfevaluatie overeenkomen met de werkelijke situatie.

BZK selecteert jaarlijks een aantal gemeenten om de steekproef te verrichten. Dit om na te gaan of het zelfonderzoek wel betrouwbaar is.

In 2018 was 66,8 procent van de totale basisregistratie in orde, vorig jaar is de kwaliteit toegenomen naar 74,2 procent. Bij het vestrekken van de reisdocumenten zijn de percentages respectievelijk 77,75 en 90,2 procent. Hoe lager de percentages zijn, des te groter de kans op fraude. Dit jaar wil Venray weer hogere percentages te kunnen schrijven. In 2021 moeten de registraties weer op orde zijn.