'Voorstel Kronos komt te snel'

SMAKT | Dat het college maandag 17 februari met een voorstel komt over het aangepaste plan van Kronos voor een zonnepark in Smakt, vindt dorpsraadsecretaris Sjaak Koopmans onbestaanbaar. "De stukken van Kronos zijn net binnen. Het is veel te snel. Wij lopen achter alles aan."

Zoals het er nu uitziet bewandelt het college het volgende tijdspad: na maandag heeft dinsdag 3 maart iedereen de kans zijn of haar zegje te doen over het college-voorstel tijdens het Sprekersplein. Inwoners van Smakt hebben al aangegeven dat te gaan doen. Een week later buigt de raadscommissie zich erover, dinsdag 31 maart doet de gemeenteraad datzelfde

Kronos heeft een nieuw plan moeten opstellen om te voldoen aan de Kode Venray, waarbinnen de kaders voor duurzame energieopwekking zijn opgenomen. Daarin staat ook dat de bewoners erbij betrokken moeten worden. "We hebben niet met Kronos gesproken", zegt Jan Koopmans van de werkgroep Zonnepark(en) Smakt. "Ik heb de stukken net binnen. Vreemd dat de gemeente op zo'n korte termijn al tot een voorstel kan komen."
Daar is wethouder Martijn van der Putten overigens nog niet geheel van overtuigd, blijkt uit navraag. "Het is wel de bedoeling, maar helemaal zeker is het niet."