Acht agenten erbij voor basisteam

VENRAY | Het basisteam Venray-Gennep krijgt er acht agenten bij. Daarmee stijgt de totale capaciteit van het korps van 82,5 naar 90,5 fte. Burgemeester Luc Winants deed die mededeling dinsdagavond als voorzitter van zijn eerste raadsvergadering in Venray.

Door Henk Baltussen

Vijf nieuwe agenten zijn al begonnen bij het basisteam, drie schuiven spoedig aan. Dat wil niet zeggen dat de gemeenteraad tevreden achterover leunt. In een brief als zienswijze op het concept-beleidsplan Politie Eenheid Limburg 2020-2023, stelt de raad nog steeds niet tevreden te zijn met het aantal agenten dat is toebedeeld aan het basisteam. Dat team moet blijkbaar alle zeilen bijzetten om de basale politiezorg overeind te houden.

'Daar waar binnen andere gemeenten bijvoorbeeld volop inzet gepleegd wordt door de politie om de drugscriminaliteit aan te pakken en terug te dringen, zien we in Venray een ongebreidelde groei waar we vooralsnog geen afdoende antwoord op kunnen geven', staat er onder meer in de zienswijzebrief aan Maastrichts burgemeester Annemarie Penn-te Strake, tevens voorzitter van de politie Eenheid Limburg. Voordat Winants met de acht nieuwe agenten op de proppen kwam, sloeg SP-fractieleider Jan Hendriks weer eens ouderwets op de trom. Na een maandenlang intensief behandeltraject van longkanker, waarvan hij volgens eigen zeggen niet meer kan genezen, maakte de SP-man dinsdag weer voor het eerst deel uit van de gemeenteraad. "We zijn hier al jaren een roepende in de woestijn. En hebben al vaak geroepen, dit kan zo niet verder", zei Hendriks in staccato. "Het wordt tijd voor andere democratische middelen."

Lees verder op pagina 12.