Afbeelding
eigen foto

Guus start actie voor hulphond

Wanssum | Guus Liebrand (22) is ernstig ziek. Ze kampt al vanaf haar veertiende met complexe psychische problematiek. Zelfs de kleinste dagelijkse bezigheden kosten haar ontzettend veel energie. "Ze kan bijna niks meer", vertelt vader Andy Liebrand. "Ze kan niet meer studeren en ook werken lukt niet meer."

Guus groeide op in Venray, maar verhuisde tijdens haar studie naar Tilburg. Onlangs is ze gestart met The Yellow Paw Project. Doel is om geld in te zamelen voor een assistentiehond. "Een assistentiehond wordt vaak gebruikt als blindengeleidehond, maar ook mensen met psychiatrische problemen zijn er erg bij geholpen. Met behulp van een assistentiehond zou Guus weer vaker naar buiten kunnen en langzaam weer haar leven oppakken."

De opleiding van een dergelijke assistentiehond is echter ontzettend duur. Er is ongeveer 19.000 euro mee gemoeid. "Hiervoor ben je aangewezen op eigen financiƫle middelen. We hebben echt hulp nodig om dat geld bij elkaar te krijgen." In een video geeft Guus geƫmotioneerd aan dat het niet goed gaat. "Ik heb inmiddels heel veel verschillende behandelingen gehad echter is het nooit echt beter gegaan, helaas eerder slechter. Inmiddels ben ik echt heel ziek, zieker dan ooit." Sinds de lancering van haar actie is er 3000 euro opgehaald, maar het streefbedrag is nog niet bereikt. "Ik hoop dat het dit jaar beter met me gaat en ook met de mensen waarvan ik hou. Dat mijn 22ste levensjaar een jaar is waarin ik met de opleiding van mijn assistentiehond kan starten. Dat zou fantastisch zijn. Zodat ik weer van overleven naar leven kan gaan."

Op de website www.gofundme.com/f/theyellowpawproject is meer informatie te vinden over de actie van Guus Liebrand. Via de website is het ook mogelijk om haar te steunen.