Oranje Wit klaar voor topper

Groesbeek | In de hoofdklasse korfbal won Oranje Wit het uitduel tegen De Horst. In Groesbeek werd het tegen de middenmoter 7-10 in het voordeel van de gasten uit Leunen.

De wedstrijd opende stroef. Beide ploegen maakten foutjes en het spel was chaotisch. De Horst en Oranje Wit maakten hjet elkaar moeilijk en hadden moeite om de korf te vinden. De rust ging in met een kleine voorsprong voor de thuisploeg: 4-3. In de tweede helft stond speelden de Leunse korfbalsters feller en werd de dadendrang beloond met doelpunten. De achterstand werd omgebogen in een voordelige marge van vier doelpunten: 4-8. De Horst zette nog wel een keer aan voort een slotoffensief, maar Oranje Wit kwam verdedigend niet meer in de problemen en met nog eens twee treffers werd de zege over de eindstreep getrokken.

De Leunse ploeg is na veel blessureleed weer compleet en klaar voor de topper van komend weekend. Op zondag 16 februari is koploper Rooi te gast in sporthal De Wetteling in Venray. Het duel met Oranje Wit, met twee punten achterstand tweede in de stand, begint om 13.00 uur.

De Horst-Oranje Wit 7-10 (4-3). Doelpunten Oranje Wit: Carlijn Bonants en Jessica Klaassens (beiden 3) Dionne Drabbels (2), Kim Hendrix en Maureen Drabbels.