Video: College en VieCuri niet op één lijn met MC Wieënhof

VENRAY | "Er is geen scenario dat medisch centrum Wieënhof verdwijnt bij nieuwbouw van VieCuri op de voorgenomen locatie De Wieën." Dat zegt een woordvoerder van VieCuri in deze krant. Uit eigen onderzoek van Venray Lokaal zou voor de veertien operationele medische en paramedische organisaties van het medische centrum geen plaats meer zijn, als VieCuri besluit voor nieuwbouw op De Wieën. De gemeente Venray houdt zich op de vlakte.

Door Henk Baltussen

De bewering van Venray Lokaal klopt dus niet, zegt de woordvoerder. "Het haalbaarheidsonderzoek loopt nog in volle vaart. In het belang van zorgvuldigheid, treden we bij de afronding van het onderzoek in één keer naar buiten." Het college van Venray met Anne Thielen als vakwethouder, is minder stellig dan VieCuri als het over behoud van de Wieënhof gaat: 'Het haalbaarheidsonderzoek houdt in het verkennen van de mogelijkheden voor een groot aantal relevante variabelen. Deze puzzel zal in het haalbaarheidsonderzoek uiteindelijk zo worden gelegd dat met het oog op een weging van alle belangen de meest optimale situatie ontstaat. Zoals eerder aangeven vindt in het kader van het haalbaarheidsonderzoek overleg plaats tussen VieCuri en een afvaardiging van de ondernemers van het Medisch Centrum Wieënhof', luidt het antwoord van het college.

In april werd de intentieovereenkomst getekend

Dat MC Wieënhof een regelmatig gesprekspartner is met VieCuri en de gemeente Venray blijkt niet uit de brief die apotheker Erna Mombarg, namens de gebruikersgroep van Wieënhof aan het college en VieCuri stuurde. Zij wil weten hoe het staat met het haalbaarheidsonderzoek voor het vestigen van VieCuri naast MC Wieënhof. 'In de Peel en Maas lezen wij dat er uitvoerig gesprekken zijn met betrokken partijen. Hoewel wij als partij niet direct genoemd worden, zal duidelijk zijn dat we zeer zeker een betrokken partij zijn. U zult in ieder geval begrijpen dat de ondernemers van MC Wieënhof graag tijdig en liefst persoonlijk op de hoogte willen worden gehouden over de ontwikkelingen'.

Ondernemers MC Wieënhof teleurgesteld in college en VieCuri

'Na een soort eerste kennismakingsgesprekken en rondleiding hebben we echter niets meer gehoord. Bij dezen willen de ondernemers van MC Wieënhof nog een keer kenbaar maken dat wij vanuit de gedachte van toekomstige samenwerking op detailniveau betrokken willen worden bij de invulling van het uiteindelijke programma dat Viecuri wil aanbieden op de nieuwe locatie'.

Venray Lokaal startte het eigen onderzoek nadat de fractie al eerder vragen aan het college had gesteld over de ontwikkeling van een nieuw ziekenhuis in Venray. De antwoorden vond VL niet bevredigend genoeg. Dat de voorgenomen fusie van de ziekenhuizen VieCuri (Venlo en Venray) en Laurentius in Roermond onlangs in de parkeerstand is gezet, stemt Venray Lokaal ook niet gerust. Laurentius trapte op de rem.