Actie voor Lisanne: 'Dit is geweldig'

Venray | "We zijn overweldigd door de vele reacties en donaties. Dit hadden we echt niet verwacht. Vooraf waren we blij met iedere euro. Maar dit, in een woord geweldig."

Anjo Jacobs, moeder van de ernstig zieke Lisanne Jacobs uit Leunen, is verheugd over het succes van de crowdfunding die ze samen met haar man Geert is gestart. Begin deze week was al meer dan 60.000 euro ingezameld voor Lisanne. De 27-jarige Leunse lijdt al jaren aan de ziekte van Lyme, vorig jaar zomer werd bij haar de ziekte Cranio Cervicale Instabiliteit (CCI) geconstateerd. Ze ligt nu aan haar bed gekluisterd. Alleen een dure operatie in Barcelona kan haar leven redden. De kosten van de operatie, vlucht en verblijf worden geschat op zo'n 125.000 euro.

Operatie op 25 februari

"De operatie van Lisanne is ingepland. Vanwege haar ernstige situatie heeft dr. Gilete haar ertussen geschoven", legt moeder Anjo uit. Samen met haar dochter vertrekt zij op maandag 17 februari met een ambulancevlucht naar Barcelona, een dag later vertrekt haar vader naar Spanje. De operatie is gepland op dinsdag 25 februari. "Hoe eerder, hoe beter. We zijn enorm blij dat Lisanne op zo'n korte termijn geholpen kan worden."

De crowdfunding voor Lisanne gaat gestaag verder. Berichten op social media worden massaal gedeeld, acties worden op touw gezet om het benodigde bedrag in te zamelen. Er worden wafels gebakken, kunstwerken te koop aangeboden, feest- en coverband Schik staat de gage van een optreden in Castenray af, alles om Lisanne te helpen.

"Ze is diep ontroerd door alle steun die ze krijgt, de hartverwarmende berichtjes en acties. Lisanne kan helaas niet zelf reageren, daarvoor is ze veel te ziek. Ze heeft enorm veel pijn." De steun en donaties worden met liefde beantwoord. "Helaas zijn we er nog niet en hopen we dat alle berichten verder gedeeld worden op social media. Ook nieuwe acties zijn uiteraard van harte welkom. Alle bijdragen helpen om Lisanne na de operatie weer een stukje van haar leven terug te geven."

Om Lisanne te helpen, kan nog steeds gedoneerd worden via de website www.daadkrachtvoorlisanne.nl Facebook facebook.com/daadkrachtvoorlisanne en instagram.com/daadkrachtvoorlisanne