Afbeelding
Foto Hoedemaekers Venray

Piëlhazekeutel Live in de schouwburg

Venray | Schouwburg Venray staat op zondag 16 februari weer in het teken van Piëlhazekeutel Live. Onder de vlag van de Kemissie Liedje van De Piëlhaas wordt ingezet op de verbinding tussen De Piëlhaas en D'n Hazekeutel. Het spektakel in de Bolzaal begint om 13.11 uur en duurt tot ongeveer 16.33 uur.

Tijdens Piëlhazekeutel Live worden in totaal twaalf nummers gezongen door verschillende artiesten. "De liedjes zijn afkomstig van het Kienderliedjesfestival, Tiener Vastelaovend Kónkoer (Roojse Top) en ook nummers van De Piëlhaas zijn vertegenwoordigd", vertelt Huub Janssen, een van de organisatoren, enthousiast. "Daarnaast komen ook Pruuf Mar en Bjorn en Mieke, de twee Venrayse LVK-finalisten, optreden samen met de kinderen. Ook de SRV-mannen zijn aanwezig. Het geheel staat zoals vertrouwd onder leiding van de Roojse Hofkapel."

Dankzij Piëlhazekeutel Live komen diverse bijzondere samenwerkingen tot stand. "Zo gaat een oma zingen met haar kleinkind. Dat wordt sowieso een kippenvelmomentje. Ook zingen er schoolklassen nummers uit de oude doos en worden er nieuwe liedjes ten gehore gebracht. Daarnaast worden er oud-prinsenliedjes gezongen door oud-prinsen met hun kinderen. Iedereen zingt elkaars nummers, het is vergelijkbaar met De Vrienden van Amstel Live. En wat ook wel leuk is om te vermelden, is dat alles live wordt gezongen door de artiesten."


Trio's

Volgens Janssen wordt het een complete carnavalsbeleving, want ook de trio's van vastelaovesvereniging De Piëlhaas en De Hazekeutel sluiten aan. "Ook de families van de boerengezelschappen zijn van de partij en zij zingen allemaal hun liedjes." De organisator is in ieder geval erg blij met de programmering van Piëlhazekeutel Live. "We hebben een line-up waar we erg trots op zijn. Het is eigenlijk een middag die je niet mag missen. We hopen dan ook op een grote opkomst. Samen kunnen we er een geweldig feest van maken."

Kinderen kunnen gratis genieten van Piëlhazekeutel Live. Volwassenen betalen 2,50 euro entree om het spektakel in de Bolzaal van Schouwburg Venray te mogen aanschouwen.

Foto: Hoedemaekers.