Theaterstuk

Oostrum | Tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum brengt in maart meerdere malen een voorstelling op de planken die wordt opgevoerd door patiënten, medewerkers en omwonenden op de planken. De titel: Samenleven, vrijheid en verdraagzaamheid rondom een tbs-kliniek.

Het stuk met de titel Samenleven is een confrontatie en een ontmoeting tussen de samenleving en een tbs-kliniek. Vanuit het perspectief van patiënten, medewerkers, slachtoffers en omwonenden wordt belicht hoe het is om weer terug te keren in de samenleving. Staat de samenleving wel open voor de terugkeer van een tbs-patiënt? En wat als er iets misgaat?

Het is een voorstelling over de zin van behandelen, over de angst voor herhaling en over vooroordelen en incidenten die samenleven in de weg staan. Een voorstelling die verbindt, betrokken maakt en aan het denken zet. De acteurs en de locatie geven het theaterstuk nog een extra dimensie: de voorstelling wordt in de kliniek gespeeld door medewerkers, patiënten en omwonenden van forensisch psychiatrisch centrum de Rooyse Wissel.

Regisseur Jos Spijkers tekende voor het script en de regie en realiseerde samen met de medewerkers en patiënten een professionele voorstelling. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar en de acteurs na te praten over de vraagstukken die samenleven met zich meebrengt.

Meer informatie over data, toegangskaarten en voorstelling staat op de website theater.derooysewissel.nl.