Bjorn en Mieke: wéér tweede

Echt | Bjorn en Mieke eindigden vrijdag voor de derde keer in vier jaar tijd als tweede bij het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Het Venrayse tweetal moest met hun nummer Brèk De Nácht alleen Spik en Span met het liedje Vrunj tot de allerleste runj voor zich dulden. Pruuf Mar uit Ysselsteyn werd knap vijfde met Urst látter.

Het duo Bjorn en Mieke werd vrijdagavond al gekscherend de Joop Zoetemelk van het LVK genoemd. "Je kunt maar een bijnaam hebben, toch?", vertelt Poels. "Ook Joop Zoetemelk is uiteindelijk eerste geworden. Dus daar houden we ons maar aan vast."

Zonder verwachtingen

Poels kon na afloop prima leven met een tweede plek. "We zijn dit jaar voor het eerst zonder verwachtingen naar de finale gegaan. Dat is uitstekend bevallen en een tweede plek is toch fantastisch. Het was een groot feest in Echt. De feesttent was fantastisch en het LVK wordt ieder jaar professioneler en beter. Dit smaakt naar meer. Ook tijdens de alaafterparty bij Spik en Span hebben we op zondagochtend ontzettend genoten." Over het eigen optreden was Poels ook meer dan tevreden. "Het was megagezellig. Toen we op het podium stonden voor 7500 mensen was het drieënhalve minuut feest." Dat het groot feest was in de feesttent bleek ook wel uit de uitslag van de publieksjury. Bjorn en Mieke sleepten voor de vierde keer op rij de publieksprijs in de wacht. "Daar doe je het uiteindelijk voor. Je wilt een feestje bouwen voor de mensen in de zaal en als die onze muziek waarderen, dan is het voor ons geslaagd."

Succes

Dat de liedjes van Bjorn en Mieke in de smaak vallen bij het publiek blijkt ook wel uit de cijfers op YouTube en Spotify. Na Nao 't Zuuje van Lex Uiting is 1000 Sterre het best bekeken en beluisterde Limburgse nummer op YouTube. Beide liedjes werden ruim 1,5 miljoen keer beluisterd. "Dat is toch geweldig. Dat zijn aantallen waar je alleen maar van kunt dromen."

1000 Sterre werd al 1,5 miljoen keer beluisterd op YouTube

Op de vraag of Bjorn en Mieke volgend jaar weer meedoen aan het LVK, hoeft Poels niet lang na te denken. "Als we volgend jaar weer een goed nummer hebben, gaan we ons zeker weer inschrijven."

De komende weken staan voor Poels en Mieke Janssen voornamelijk in het teken van optredens. "De feestjes volgen elkaar in rap tempo op. Over een paar weken is het seizoen weer voorbij. Dan hebben halfvasten nog en daarna is het tot na de zomer rustig. We plannen bewust geen optredens in de zomer, want dan is er tijd voor het gezin."