Manual te sterk voor hekkensluiter

Venray | In sporthal De Wetteling in Venray waren de handballers van Manual een maatje te groot voor VIOS 2. De hekkensluiter in de eerste klasse werd met een 30-20 nederlaag naar huis gestuurd.

Opvallend was dat tijdens deze wedstrijd niet de vaste keeper, Oscar Logister, maar Ronald de Haan en Renzo Koenen onder de lat stonden bij de Venrayse ploeg. De Haan is na het succes van kampioenschap gestopt, maar kon het niet laten om in te vallen en onder de lat te staan. Koenen is een jonge keeper die dit seizoen voor het eerst uitkomt bij de senioren en stond uitstekend zijn mannetje in het duel tegen VIOS 2.

Vanaf de eerste minuut nam Manual het heft in handen en bleef gedurende de gehele wedstrijd het initiatief houden. Door snelle aanvallen en diverse mooie tactische wissels bleef Manual met de regelmaat van de klok scoren. In de eerste helft lag het tempo hoog en kon het publiek genieten van een mooie pot handbal aan Venrayse zijde. Het uitstekende spel werd beloond met een voorsprong van acht treffers bij rust: 16-8. In de tweede helft werd het tempo lager bij de thuisploeg en konden de gasten in het spoor blijven, zonder dat de zege maar een moment in gevaar kwam.

Debutant Manual heeft zich door de winst nagenoeg verzekerd van nog een jaar in de eerste klasse. Met twaalf punten uit zeventien duels hebben de Venrayse handballers definitief afscheid genomen van de onderste plaatsen.

Op zaterdag 15 februari speelt Manual opnieuw thuis, ditmaal tegen de nummer een van de competitie LimMid. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 20.45 uur.

Manual-VIOS 2 30-20 (16-8). Doelpunten Manual: Tom Hawinkels (7x), Joep van den Heuvel (5x), Ruben Albers en Driek Gabriƫls (beiden 4x), Jan Vorstenbos en Joep Weijs (beiden 3x), Nick Hawinkels (2x), Joost Ueberbach en Willem van Duuren.