Handbalsters op titelkoers

Venray | De handbalsters van Manual waren zaterdagavond veel te sterk voor Noav: 32-22. De koploper van de tweede klasse B is na zeventien wedstrijd nog altijd zonder puntverlies. Alleen het Belgische Overpelt blijft enigszins in het spoor van Manual. Overpelt pakte dertig punten, dat zijn er vier minder dan Manual. Beide teams nemen het zaterdag in Venray tegen elkaar op De Wetteling om 19.30 uur.

Manual kwam tegen Noav langzaam op stoom. Na vijf minuten kreeg Manual de smaak te pakken en liep het uit naar 17-9. In de tweede helft begon Manual, na een peptalk van trainer Twan Rongen, weer met volle energie. In deze helft begon Manual ook weer met een paar mooie aanvallen die resulteerden in een doelpunten. Noav was de Venrayse verdediging een paar keer te slim af met een snelle aanval. Toch bleef Manual scoren en werd Noav vakkundig afgehouden: 32-22.

Manual speelt dit seizoen nog vijf wedstrijden. Als Overpelt zaterdag wordt verslagen, dan loopt het verschil op naar zes punten en zijn de Venrayse vrijwel zeker van de titel in de tweede klasse.

Manual-Noav 32-22 (17-9). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (10x), Ankie Billekens (9x), Hanneke Wijnands (4x), Guusje Wessel, Karlijn van Els en Loes van Dijk (allen 2x), Jill Punt, Jantine Rongen en Jessie Manders.