Set Up pakt vier punten

Odiliapeel | De volleybalsters van Set Up pakten vier punten in het uitduel tegen TFC. In Odiliapeel werd het tegen de nummer voorlaatst van de promotieklasse C 1-3 voor de gasten.

Ondanks de lage klassering van TFC wist Set Up vooraf dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. TFC behaalt voornamelijk in thuiswedstrijden de punten en is in eigen huis dan ook een moeilijk te bespelen tegenstander. Dat bleek ook zaterdagavond in sporthal Terra-Victa in Odiliapeel.

In de openingsfase van de eerste set gaven beide partijen elkaar geen duimbreed toe. Na tussenstanden van 4-4 en 8-8 werden aan beide zijden veel servicefouten gemaakt. Set Up pakte in die fase een kleine voorsprong (11-15) en met goed spel werd die vergroot naar 15-20 en 16-22. Uiteindelijk ging de eerste set met 20-25 naar de Meerlose formatie.

De thuisploeg ging sterk van start in de tweede set en liep al snel uit naar een 6-3 voorsprong. Voor Set Up het sein om er een schepje boven op te doen. Via 7-7 en 10-10 namen de gasten ook in deze set het initiatief en werd een 11-15 voorsprong genomen. TFC kwam vervolgens nog wel terug tot 18-21, maar Set Up speelde de set degelijk uit en won met 19-25. In de derde set had de Meerlose ploeg het moeilijk. Via 6-5 en 10-9 liep TFC uit naar 17-13. Met een sterke service kwam Set Up via 19-18 en 21-21 terug in de set en leek bij een stand van 23-24 opnieuw de winst te pakken. Twee setpoints op die stand en 24-25 werden echter niet benut. TFC rook bloed en via 26-25 ging de winst naar de thuisploeg: 27-25.

De vierde set was ongemeen spannend. Set Up begon niet goed met een achterstand van 7-5 en 11-6. Die achterstand werd nog groter via 16-10 en 19-10. Met een sterke service kwamen de gasten echter terug naar 21-15 en puntje voor puntje werd de achterstand ingelopen tot 23-23. De stand liep verder op naar 25-25, 25-26 en 26-27. Set Up kon daarop het tweede setpoint benutten met een ace en pakte de setwinst met 26-28 en kon vier belangrijke punten aan het totaal toevoegen.

Op maandag 17 februari speelt Set Up uit in Veghel tegen Skunk, dat met slechts drie punten achterstand vijfde staat in de promotieklasse C. Het duel begint om 19.30 uur.

TFC-Set Up 1-3. Setstanden 20-25, 19-25, 27-25 en 26-28.