Kleine zege Lake Valley

Venray | In de hoofdklasse E behaalden de zaalvoetballers van Lake Valley een nipte thuiszege tegen 't Brökske. In sporthal De Wetteling werden de gasten uit Weert met een 4-3 nederlaag naar huis gestuurd.

't Brökske is een geduchte concurrent voor een play-off plaats. Een gedegen en ervaren team dat moeilijk te kloppen is. Afgelopen jaren verloor Lake Valley ook steevast de partijen tegen de Weerter formatie. Ook nu waren beide teams weer aan elkaar gewaagd. Het bleef lange tijd 0-0 in de Venrayse sporthal. Lake Valley verdedigde goed en gaf alleen enkele schoten vanaf de flank weg. Zelf creëerde de thuisploeg ook enkele kansen, aanvankelijk zonder succesvol te zijn. Pas negen minuten voor rust knalde speler-coach Samir el Ghoul de 1-0 binnen op aangeven van Tim Jeuken. Net voor rust kon aanvoerder Nathan van Gerven de score verhogen tot 2-0. Hij scoorde fraai uit een corner. Lake Valley dacht met 2-0 te gaan rusten, maar in de laatste minuut kon 't Brökske toch de aansluiting weer vinden: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust hadden de gasten uit Weert een licht overwicht en kwamen op gelijke hoogte: 2-2. Deze stand bleef lang op het scorebord staan en de wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. In de laatste drie minuten sloeg de vlam alsnog nog in de pan. Aanleiding was een vrije trap voor de gasten die feilloos binnengeschoten werd: 2-3. Lake Valley reageerde meteen door met een meespelende keeper te gaan spelen. De bal werd secuur rondgespeeld tot er ruimte kwam: Samir el Ghoul schoot hard richting tweede paal waar Willem Verstraaten binnen kon tikken: 3-3.

Lake Valley ging door met aanvallen en op aangeven van Nathan van Gerven schoot Tim Jeuken de 4-3 binnen. Het publiek genoot vol van het enthousiaste spel van de thuisploeg en de drie punten waren binnen. Lake Valley staat nu derde in de rangschikking, een klassering die aan het einde van de rit naar alle waarschijnlijk recht geeft op het spelen van play-offwedstrijden.

De volgende thuiswedstrijd is op vrijdag 28 februari om 20.30 uur in sporthal de Wetteling. Dan speelt Lake Valley tegen koploper de Keelkampers uit Nuth.

Lake Valley-'t Brökske 4-3 (2-1). Doelpunten Lake Valley: Samir el Ghoul, Nathan van Gerven, Willem Verstraaten en Tim Jeuken.