Koploper te sterk voor Jumpers'76

Venray | In de tweede klasse verloren de basketballers van Jumpers'76 het thuisduel tegen koploper Achilles'71. Na een 26-22 ruststand wonnen de gasten uit Nuenen met 54-72 in sporthal De Wetteling. Jumpers'76 staat nu voorlaatste met zes punten uit twaalf duels.

Door twee overwinningen op rij had de thuisploeg zelfvertrouwen getankt aan het begin van het nieuwe jaar 2020. Daarnaast mocht Jumpers'76 in de persoon van Patryk Wojtysiak een nieuwe speler verwelkomen. De Venrayse basketballers begonnen ijzersterk aan het duel. In de eerste paar minuten was Jumpers'76 de bovenliggende partij. De Venraynaren speelden feller en namen binnen twee minuten een voorsprong van 8-0. De bezoekers schrokken wakker van de offensieve dadendrang van de thuisploeg die het eerste kwart afsloot met een voordelige marge van zes punten: 18-12.

Driepunters Jorik Wulterkens

In het tweede kwart had Jumpers'76 het een stuk zwaarder. De gasten gooiden het tempo omhoog en wisten veel makkelijker de basket te vinden. De thuisploeg kwam in dit kwart tot slechts acht punten, terwijl Achilles'71 afsloot met een puntenscore van elf. De gasten namen daarmee een voorsprong van 26-33, een stand waarmee beide teams aan de thee gingen.

In het derde kwart pakte Jumpers'76 de draad van de goede openingsfase weer op. Desondanks wisten de gasten uit Nuenen het verschil te vergroten tot vijftien punten. Ook na rust bleef de thuisploeg het lastig hebben met hoge tempo en felle en gevarieerde spel van Achilles'71. Het was Jorik Wulterkens die er met drie fraaie driepunters ervoor zorgde dat zijn ploeg nog enigszins in de wedstrijd bleef. Uiteindelijk waren beide teams erg aan elkaar gewaagd en was de score 20 om 21 in kwart 3. Het verschil bleef wel in het voordeel van Achilles'71: (46-54).

In het laatste kwart gingen de Venrayse basketballers op jacht naar een goed resultaat. Het spelbeeld kwam overeen met het tweede kwart. De thuisploeg kreeg te makkelijk en te veel scores tegen en had moeite om de basket te vinden. Jumpers'76 bleef in het slotkwart steken op acht punten, waar de bezoekers hun totaal opvijzelden met nog eens punten. De koploper in de tweede klasse nam met een ruime marge de punten verdiend mee naar huis: 54-72. Op zaterdag 8 februari speelt Jumpers'76 in en tegen Lieshout, aanvang 20.00 uur.

Jumpers'76-Achilles'71 54-72 (26-33). Topscorers Jumpers'76: Jorik Wulterkens 15 punten, Dirk Laurense en Patryk Wojtysiak (beiden 14).