Onderzoek verder ondanks time-out

VENRAY | "De pas op de plaats die het Laurentius Ziekenhuis Roermond nu maakt met het oog op het fusieproces met VieCuri (met ziekenhuizen in Venlo en Venray) heeft geen gevolgen voor het haalbaarheidsonderzoek." Dat laat een woordvoerder van VieCuri weten. Dat onderzoek van Laurentius moet voor VieCuri en de gemeente Venray uitwijzen of een nieuw te bouwen ziekenhuisvoorziening op de voorkeurslocatie bij sportpark de Wieën mogelijk is.

Door onze redactie

"Met dat onderzoek gaan we dus gewoon door", aldus de woordvoerder. De verwachting is dat het haalbaarheidsonderzoek in het voorjaar van 2020 is afgerond. "We werken daar samen met de gemeente onverminderd hard aan door."

Vorige week vroeg Venray Lokaal-fractieleider Tino Zandbergen zich af wat de gevolgen van de time-out in het fusieproces voor Venray kunnen zijn. Inwoners willen immers weten wat er precies aan de hand is, stelde Zandbergen. Burgemeester Luc Winants zei te verwachten dat er de komende drie maanden geen gekke dingen te verwachten zijn.

Fuseren met Laurentius is beste optie

Twee weken terug liet Laurentius weten dat de Raad van Bestuur met goedkeuring van de Raad van Toezicht een pauze neemt in het fusieproces met VieCuri, dat er nog steeds van overtuigd is dat fuseren met Laurentius de beste optie is. Laurentius doet het onderzoek en houdt in tegenstelling tot VieCuri alle scenario's (fusie of zelfstandig blijven) open.