Hockeysters knap tweede

Venray | De zaalhockeysters van Venray zijn als tweede geƫindigd in de tweede klasse. Op de slotdag won Venray met 5-1 van Boekel en speelde met 4-4 gelijk tegen Gemert. Boxmeer werd kampioen.

Tegen Boekel kwam Venray al snel op voorsprong. Stella Wientjens rondde een voorzet van Lon van Alst perfect af: 1-0. Die marge werd verdubbeld toen Jans Manders een strafbal hoog en onhoudbaar in het doel pushte. Op slag van rust werd de stand op 3-0 bepaald. Imke Huggers gaf een prachtige voorzet, waarna Annelieke Creemers de bal alleen maar binnen hoefde te tikken. In de tweede helft liep Venray uit naar een 5-1 eindstand. Stella Wientjens scoorde uit een voorzet van Lon van Alst 4-0 en na de tegentreffer van Boekel nam Van Alst de laatste treffer voor haar rekening.

In het tweede duel tegen Gemert kwam Venray al snel met 0-1 achter. Via twee doelpunten van Lotte Logtens werd de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Uit een strafcorner tipte zij de gelijkmaker binnen en na een soloactie tekende Logtens voor de 2-1. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft liep Venray uit naar een 3-1 voorsprong via Pleun Vollenberg. Gemert kwam vervolgens sterk terug en via twee doelpunten op rij was de stand weer gelijk: 3-3. Eva Verschuuren tipte daarna uit een strafcorner de 4-3 binnen en Venray leek daarmee de volle buit binnen te halen. Het laatste woord was echter aan Gemert dat in de slotfase de 4-4 eindstand op het scorebord bracht.

Venray-Gemert 4-4 (2-1). Doelpunten Venray: Lotte Logtens (2x), Eva Verschuuren en Pleun Vollenberg.

Venray-Boekel 5-1 (3-0). Doelpunten Venray: Stella Wientjens (2x), Jans Manders, Annelieke Creemers en Lon van Alst.