Beukfeest

Vierlingsbeek | Het Vierlingsbeekse podium Gryphus heeft op zaterdag 8 februari een nieuwe editie van het Beukfeest op het programma staan. Tijden deze 36e aflevering zijn de hoofdrollen voor de bands Insurrection, Mouflon en No Permission.

Het uit Lottum afkomstige No Permission heeft de eer het 35e Beukfeest te openen. Dit vijftal kent een verleden in Stressed en staat garant voor een energieke set hard- en metalcore. Ze zijn actief sinds 2017 en spelen naast covers van onder andere Parkway Drive steeds meer eigen nummers. Begin februari wordt de EP This Is Sincerity uitgebracht. Sinds 2008 maakt Insurrection death en thrash die doet denken aan genregrootheden als At The Gates, Carcass en Death.

Insurrection, Mouflon en No Permission op de planken

Recentelijk bracht het kwartet het goed ontvangen debuutalbum Circles Of Despair uit bij Big Bad Wolf Records. Op dit album werkten de Friezen samen met de Zweedse metalproducer Fredrik Nordström. Afsluiter van de avond is Mouflon. Met een bandnaam die verwijst naar dit gehoornde dier doet het al vermoeden waar het hier om draait: deathmetal. Eind 2018 verscheen de eerste langspeler met de titel Devastations. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur, de eerste band start om 21.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.gryphus.nl.