Vier treffers Rachèl van Meijel

Horst | In de hoofdklasse korfbal won De Peelkorf het uitduel tegen Melderslo. In sporthal de Berkel in Horst werd het na een 7-7 ruststand 13-16 voor de gasten uit Ysselsteyn.

De thuisploeg opende sterk en nam een 2-0 voorsprong. Na de gelijkmaker van de gasten (2-2) werd in de eerste helft beurtelings gescoord. Via 5-5 gingen beide partijen uiteindelijk met een gelijke stand aan de thee: 7-7. Ook na rust hielden beide ploegen elkaar vooralsnog in evenwicht, maar wist De Peelkorf een klein gaatje van twee doelpunten te slaan: 9-11. De verdiende overwinning ging aan het einde naar de hardwerkende gasten. De Peelkorf speelt op zondag 9 februari thuis tegen koploper Rooi. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 13.15 uur.

Melderslo-De Peelkorf 13-16 (7-7). Doelpunten De Peelkorf: Rachèl van Meijel (4x), Lisa Verlijsdonk en Fleur van Dijck (beiden 3x), Lieke Thomassen en Linda Verlijsdonk (beiden 2x), Marly van Asten en Tina Janssen.