Winst Merselo

Deurne | In de eerste klasse B pakten de korfbalsters van Merselo twee punten in de uitwedstrijd tegen DOT. In sporthal De Kubus in Deurne werd het 5-7 voor de gasten.

In de aanvangsfase was het zoeken voor de gasten uit Merselo. De thuisploeg begon sterk en Merselo had vooralsnog moeite met het voor verdedigen van DOT. In de eerste tien minuten liep DOT dan ook uit naar een 2-0 voorsprong. Na een kwartier spelen kreeg Merselo steeds meer grip op het duel. De gasten namen het initiatief in handen en trokken met twee treffers op rij de stand gelijk: 2-2. Toch ging DOT met een 3-2 voorsprong rusten door op slag van rust de derde treffer aan te tekenen.

In het tweede bedrijf was Merselo de bovenliggende partij. De geelzwarte formatie schroefde het tempo op en ging nadrukkelijk op jacht naar de winst. De thuisploeg had conditioneel moeite om te volgen en kon ook door veelvuldig wisselen het tij niet keren. Merselo rook bloed en ging met de winst naar huis. Merselo staat nu derde in de ranglijst. Op zondag 9 februari komt koploper Arcades op bezoek. Het duel in de Raaijhal in Overloon begint om 11.15 uur.

DOT-Merselo 5-7 (3-2). Doelpunten Merselo: Geke Nijenhuis en Lisa Verhoeven (beiden 2), Anne Gielens, Angela Litjens en Anke Zegers.