Belangrijke zege Volharding

Helvoirt | Volharding boekte zondagmiddag op bezoek bij Helvoirt een broodnodige zege in de tweede klasse H. De ploeg van trainer Johan Vullings was met 1-2 te sterk voor concurrent Helvoirt. Dankzij de overwinning stijgt Volharding naar de twaalfde plek op de ranglijst.

Volharding begon uitstekend aan het duel. Al na negen minuten voetballen openden de bezoekers uit Vierlingsbeek de score.Een gekruld schot van Tim Michiels verdween in de rechterhoek achter Helvoirt-doelman Walter Vromans: 0-1. Daarna was Max Meyer namens de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging net naast.

Volharding kwam op 2-0 via aanvoerder Mark Blenckers. Hij schoot een vrije trap feilloos in de kruising. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kregen beide ploeg nog prima kansen. Zo kopte Meyer net naast namens Helvoirt en schoot Tim Martens van Volharding via de vingertoppen van de doelman over. Ook Volharding-keeper Roel van Rens moest nog aan de bak. Hij redde twee keer op inzetten van Mart van de Sande en Menno van Hattum. In de tweede helft leek er weinig aan de hand voor de bezoekers uit Vierlingsbeek, maar dat veranderde na vijf minuten spelen. Rens van Lanen deelde onder de ogen van scheidsrechter Van Kuijk een elleboog uit en kon vertrekken. Vanaf dat moment was het voor Volharding vooral tegenhouden. Dat lukte de jonge ploeg van Vullings uitstekend. Toch moest Volharding een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer slikken. Rico de Laat bracht de spanning terug uit een hoekschop: 1-2. Vlak voor tijd werden de personele verhoudingen in het veld weer hersteld. Helvoirt-speler Koen van Asseldonk kreeg rood. Zondag speelt Volharding om 14.30 uur in Vierlingsbeek tegen Berghem Sport.

Vorige week donderdag was er voor Volharding ook succes in de districtsbeker. Het duel met de reserves van UDI'19 uit Uden eindigde in 1-1, maar Volharding nam de strafschoppen beter. Daardoor plaatste Volharding zich voor de achtste finale.

Helvoirt-Volharding 1-2 (0-2). Doelpunten Volharding: Tim Michiels en Mark Blenckers. Rode kaart: Rens van Lanen (Volharding) en Koen van Asseldonk (Helvoirt).