Presentatie supers tijdens infoavond

VENRAY | Verschillende supermarkten in Venray presenteren zich tijdens de gemeentelijke infoavond, donderdag 6 februari vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. Met de bijeenkomst willen college en fracties inzicht krijgen over de wensen en plannen van de supers in Venray.

Door onze redactie

Op dit moment leven er bij de Venrayse politiek net zoveel vragen als meningen op het gebied van huisvesting en mogelijke uitbreidingen van de grootgrutters. De bijeenkomst komt uit de koker van wethouder Jan Loonen. Dit naar aanleiding van drie moties over supermarkten die tijdens de begrotingsvergadering van 5 november de revue passeerden.

Loonen wil de raad goede informatie geven over de verschillende beleidskaders en onderzoeken met het oog op detailhandel en supermarkten in Venray. Voor de pauze komt de theorie aan bod: hoe is het beleid nu, de trends en het behoefteonderzoek. Na de pauze is het tijd voor de praktijk. Dan komen supermarkten aan het woord. Wat willen ze in Venray, hoe en waar? Vervolgens is er gelegenheid tot vragen en discussie onder leiding van gespreksleider Felix Wigman, directeur van het ruimtelijke ordening-bureau BRO. BRO doet momenteel onderzoek naar de supermarktstructuur in Venray en geeft daar donderdag een eerste toelichting over.

Na donderdag wordt met de uitkomsten van de avond een discussienota opgesteld die op agenda komt de staan van de raadscommissie Werken en Besturen. Daarna stelt het college een voorstel op dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.