Afbeelding
Persfoto

Portugese fado in Mariakapel

Holthees | Op zondagmiddag 9 februari staat Maria de Fátima op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees.

Zij wordt gezien als de opvolgster van de wereldberoemde Amalia Rodrigues met wie zij ook samen heeft opgetreden. Door de stevige 'saudade' creëert zij een droefheid om je in te laten meevoeren.

Maria de Fátima werd geboren in de volkswijk Boavista in Lisabon. Al vroeg begon zij met zingen. Op haar twaalfde won zij de prijs voor de belangrijkste zangcompetitie A Grande Noite do Fado. Op haar veertiende nam zij haar eerste fado-album op.

Voor haar bijdrage aan de Portugese cultuur werd zij door de Portugese president in 2016 opgenomen in de prestigieuze Ordem do Infante D. Henrique. Zij wordt geroemd om haar energieke optredens, om de diepgang in haar stem. Ze neemt de bezoekers mee via pittoreske steegjes naar beruchte volkswijken met schimmige figuren op donkere straathoeken. Op haar twintigste kwam zij naar Nederland en studeerde aan het Amsterdamse conservatorium. Daardoor zal zij ook eigen werk brengen in onder meer het Nederlands. Aanvang: 15.30 uur. Entree: 15 euro.

Reserveren van kaarten voor dit concert via de website www.mariakapel.nl of telefonisch via telefoon 0478-636948/ 06-16170433.