Joy Jakobs redt Manual

Geleen | In de tweede klasse ontsnapten de handbalsters van Manual aan de eerste nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij het nog puntloze Vlug en Lenig 4 in Geleen behaalde de koploper een nipte 20-21 zege. Speelster Joy Jakobs nam maar liefst twaalf doelpunten voor haar rekening.

De ziekenboeg loopt langzaam leeg bij de Venrayse ploeg. Zo kon Jantine Rongen weer haar opwachting maken in het duel in Geleen. Toch reisde Manual door de afwezigheid van een aantal vaste speelsters met een gehavend team af naar het zuiden. Janice van Helden, keepster van dames 2, stond onder de lat en kweet zich uitstekend van haar taak door onder andere twee zeven meters te stoppen. De ervaren Carole Litjens wist door slim spel ook een aantal doelpunten mee te pakken. Het duel ging vanaf de eerste minuut gelijk op tot 5-5. De thuisploeg nam daarna een 12-7 voorsprong, nog voor rust door de gasten teruggebracht tot een verschil van drie: 12-9. In de tweede helft ging Manual furieus van start en boog de achterstand om in een 12-17. De Venrayse ploeg vergiste zich vervolgens in de veerkracht van Vlug en Lenig 4. De Geleense equipe kwam op gelijke hoogte, waarna Manual puur op wilskracht de punten mee naar huis nam: 20-21. Door het verlies van naaste concurrent DHC Overpelt VZW is Manual na zestien duels koploper met vier punten voorsprong op de Belgische ploeg. Op zaterdag 8 februari spelen de Venrayse handbalsters thuis tegen Noav 2, de nummer vijf. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 20.00 uur.

Vlug en Lenig 4-Manual 20-21 (12-9) Doelpunten Manual: Joy Jakobs (12x), Loes van Dijk, Carole Litjens, Jill Punt (allen 2x), Karlijn van Els, Damini Sanichar en Jessie Manders.