Vervolg pagina 5


'Klaar met visies'

Venray | Hoe kijkt Venray eigenlijk tegen de dorpen aan?, vroegen de dro-leden zich maandag af. "Dat is wel relevant", zei Annemarie van Kruijssen van dorpsraad Leunen. "Maar hoort dat wel in een woononderzoek plaats?, vroeg ze zich af.

"Geef in elk geval in je eigen dop (dorpsontwikkelingsplan) de eerste aanzet," stelde ze. "Word pro-actief en wacht niet op de gemeente. En Wonen Limburg doet ook niets."
Wat het onderzoek naar de woonbehoefte betreft, daar had Theo Mulders (Dorpsraad Veulen) ook nog wel iets over te melden. "Wat is er eigenlijk de laatste jaren uit de dorpen weggegaan, omdat er geen woningen meer waren? Je ziet die mensen nu terugkomen. Hoeveel zijn er uit de dorpen vertrokken? Breng dat maar eens in kaart." Sander Hellegers (Leunen) had daar twijfels bij. "Mensen bevragen die elders wonen of ze weer terug willen komen, hoe moet dat?"
Theo Kooter (Vredepeel) zei klaar te zijn met woonvisies. "Ik heb er vier of vijf meegemaakt. Er wordt niets mee gedaan. Wel moeten er dure bureaus voor worden betaald." Woonbehoeften peilen is niet meer nodig, stelde Reinhold Oehmen uit Holthees. "Duurt allemaal veel te lang. Geïnteresseerden zijn dan allang vertrokken. Meteen bouwen, dus." Kitty Janssen uit Merselo snapte het niet meer. "We zijn het hier helemaal over eens. Waarom gaan de gemeente en Wonen Limburg hier niet in mee?"