Commissie Wonen niet opnieuw, opname uitgebreid

VENRAY | Door een samenloop van omstandigheden zijn er van de vergadering van de commissie Wonen van dinsdag 26 november geen beeld- en geluidsopnamen gemaakt. Omdat er die avond ook niets op schrift is vastgesteld, kon er geen waterdicht verslag worden gemaakt. De vergadering wordt evenwel niet opnieuw gedaan.

Door Henk Baltussen

Zowel de beeld- als de geluidsband weigerde die avond dienst. Mensen konden thuis de commissie niet op beeld volgen. Dat kon alleen live in het gemeentehuis. Juist tijdens die commissievergadering stonden enkele precaire zaken op de agenda, zoals de mestfabriek op het adres Timmermannsweg 110, huisvesting van arbeidsmigranten op Timmermannsweg 95, de bouw van een nieuwe varkensstal aan de Drabbelsweg en het nieuwe landgoed Peppelhof in Castenray.

Cees de Vocht stelde voor de commissievergadering deels over te doen. Daar wilde Henk Bisschops dinsdag niets van weten. "Die discussie hebben we gehad." Er is met hulp van Bisschops, de griffier en enkele ambtenaren die bij de commissie waren alsnog een schriftelijk verslag van de vergadering gemaakt.

"Wellicht is dat niet volledig", hield Bisschops de commissie voor. "Daarom is het mogelijk om opmerkingen aan het verslag toe te voegen." De Vocht maakt gebruik van die mogelijkheid. Of andere commissieleden dat ook gaan doen, werd dinsdag niet duidelijk. Het verslag van de vergadering van 26 november kon daarom dinsdag niet worden vastgesteld. Dat moet nu op dinsdag 10 maart."

Om herhaling te voorkomen loopt er voortaan tijdens de commissie- en raadsvergaderingen een extra geluidsband mee. De installatie van een nieuw opnamesysteem staat op de planning.