Winst en verlies zaalhockeyers

Tilburg| In de topklasse zaalhockey verloor Venray zondag in Tilburg het eerste duel met 3-0 van Push Breda. Het tweede duel leverde een zege met dezelfde cijfers op tegen Breda.

Venray begon het eerste duel tegen Push uitstekend. Aanvallen van beide partijen strandden echter telkens op hermetisch gesloten verdedigingen met daarnaast als laatste redmiddel aan beide zijden goed acterende keepers. Push nam na vijf minuten een voorsprong uit een strafcorner. Venray ging daarna nog aanvallender spelen, maar ondanks diverse strafcorners en snelle counters lukte het niet de bal achter de uitstekende keeper van Push te krijgen. Het bleef tot aan de rust 1- 0. Ook na rust een wedstrijd die geheel in balans was en waar beide partijen de organisatie goed hadden staan. Op het moment dat Venray probeerde nog iets meer druk te zetten, lukte het Push tot twee keer toe via een strafcorner te scoren en de wedstrijd winnend af te sluiten. De Bredase hockeyers plaatsten zich daarmee voor de promotiewedstrijden om een plek in de hoofdklasse.

In het tweede duel tegen Breda was Venray vanaf minuut een de betere ploeg. Halverwege de eerste helft bracht Stan Bakens zijn ploeg uit de tweede strafcorner van de wedstrijd op voorsprong. Venray bleef vervolgens aanvallen maar was niet altijd gelukkig in de afwerking. Vlak voor rust lukte het Max Looman toch om een doelpunt te maken en de ruststand op 2-0 te bepalen. Na de pauze bleef Venray aanvallen zonder de verdedigende taken te verwaarlozen. Breda kreeg weinig mogelijkheden om tot scoren te komen en besloot vijf minuten voor tijd de keeper eruit te halen om meer druk te zetten op het Venrayse doel. Al heel snel kon Stan Bakens met een scherpe en harde pass van achteruit de snelle en onnavolgbare spits Roy de Rijk bereiken. Voor hem was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven: 3-0. Op zaterdag 25 januari staat de laatste speelronde op het programma. In sporthal De Wetteling speelt Venray, nummer drie op de ranglijst, om 14.00 uur tegen nummer twee HOD en om 17.00 uur tegen Weert.

Venray-Push 0-3 (0-1)

Venray-Breda 3-0 (2-0). Doelpunten Venray: Stan Bakens, Max Looman en Roy de Rijk.