Benauwde zege handbalsters

Deurne | De handbalsters van Manual behaalden in de tweede klasse een moeizame zege in de uitwedstrijd tegen Niobhe/Sprint. In Deurne werd het 12-13 voor de gasten uit Venray. Met de maximale score van 28 punten uit veertien duels is Manual nog steeds de ongeslagen koploper.

In Deurne kwam een gehavend Venrays team aan de start. Door blessures misten de gasten maar liefst zeven basiskrachten. Toch kwam Manual al snel op een 0-2 voorsprong en behield lange tijd een kleine voorsprong van een of twee treffers. In de slotfase van de eerste helft kwam de thuisploeg langszij en gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten: 7-7. Na de thee begonnen de Venrayse handbalsters opnieuw sterk aan het karwei in Deurne.

Manual nam een voorsprong, maar kon door goed keeperswerk aan Deurnese zijde niet los te komen. Dankzij het goede verdedigingswerk en puik keeperswerk van vervangend keepster Jonna Kessels nam Manual uiteindelijk de punten toch mee naar huis. Op zaterdag 25 januari speelt Manual thuis tegen MEOS 2, de nummer drie van de ranglijst. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 19.30 uur.

Niobe/Sprint-Manual 12-13 (7-7). Doelpunten Manual: Ankie Billekens (5), Joy Jakobs (4), Karlijn van Els (2), Jill Punt en Guusje Wessel.