Jumpers'76 houdt het lang spannend

Venray | De basketballers van Jumpers'76 wonnen de eerste thuiswedstrijd in 2020 van Fanatics'71. In sporthal De Wetteling won de Venrayse ploeg, in nieuwe wedstrijdkleding gestoken, tegen de nummer vier uit Roermond: 96-89.

Vanaf de eerste minuut had de thuisploeg het zwaar, De gasten namen meteen een 2-8 voorsprong, waarna Maarten Steffers en Wouter Oosterbeek Jumpers'76 op gelijke hoogte brachten: 10-10. In de slotfase nam de Venrayse ploeg brutaal de leiding door twee benutte vrije worpen van Dirk Laurense: 20-18. In het tweede kwart namen de gasten het initiatief over en bogen binnen enkele minuten de achterstand om in een voorsprong van acht punten (25-33). Door scores van Wouter Oosterbeek en Justin Gommans werd het verschil weer teruggebracht tot drie punten (40-43), waarna Fanatics'71 de rust inging met een kleine marge van vijf punten: 42-47. Jumpers'76 begon ijzersterk na rust en binnen één minuut stond het door onder andere scores van Dirk Laurense gelijk 49-49. Via Justin Gommans en Laurencikas Klaidas werd het kwart afgesloten met een nipte voorsprong: 67-66. In het slotkwart werd het ongemeen spannend. Het was tot aan de laatste minuut stuivertje wisselen. De bezoekers kwamen nog terug tot 87-85, maar de punten bleven in Venray: 96-89. Op zaterdag 1 februari speelt Jumpers'76 thuis tegen Achilles'71, nummer twee in de tweede klasse. Aanvang 20.00 uur.

Jumpers'76-Fanatics'71 96-89 (42-47). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense 31 punten, Wouter Oosterbeek (17) en Laurencikas Klaidas (16).