Afbeelding
Persfoto

Donatie Helpende Handen India

Venray | Twee teams van drie personen zamelden met de actie Rickshaw Run 1500 euro in voor het goede doel, Helpende Handen India.

3300 kilometer dwars door India. Van Jaisalmer in West-Rajasthan, nabij de grens met Pakistan, naar Kochi in Zuid-West Kerela, aan de kust van de Arabische Zee.

Twee Nederlandse teams, met als teamnamen Pip en Flip-Flop, reden deze afstand met elk drie personen in een versleten rickshaw, opvallend opgeschilderd in een eigen ontwerp.

De Venrayse voorzitter Bart Veldpaus van Helpende Handen spreekt zijn waardering uit voor de actie: "Geen plan, geen vaste route, niemand die de deelnemers komt halen als ze met pech langs de weg komen te staan. Ze hadden twee weken de tijd, een gemiddelde snelheid van 30 km/uur. Alleen een start- en een eindpunt. Ze moesten maar zien wat er onderweg gebeurt. Net als in een auto, zitten de rem en koppeling bij de voeten. Maar schakelen en gas geven doe je met de handen. Wilde Ganzen steunt hun actie van harte. De Rickshaw Run is niet alleen een avontuur, het gaat ook over Saving the World. De deelnemers willen niet alleen avonturen beleven op onze planeet, ze willen de aarde én de bewoners ook een beetje redden."

Kijk voor meer achtergrondinformatie over het project Helpende Handen, dat al jaren vanuit Venray wordt ondersteund, op de website www.helpendehandenindia.nl.

Foto: Pappa Vidyakaar van Helpende Handen India nam de cheque onlangs in ontvangst.