Drempel tegen snelheidsduivels

Leunen | Veel automobilisten rijden stelselmatig te hard op de Engesteeg in Leunen. Om de snelheidsduivels een halt toe te roepen, worden er maatregelen getroffen. De komgrens op de Engesteeg wordt van 9 tot en met 13 maart onder handen genomen. De werkzaamheden werden maandagavond tijdens de vergadering van de dorpsraad in gemeenschapshuis De Baank in Leunen besproken.

Er komt een plateau, een soort drempel, om de automobilisten te dwingen om langzamer de rijden. Daarnaast komen er zes bloembakken op de komgrens te staan. Aan beide kanten komen er drie bakken te staan. Volgens de dorpsraad kosten de bloembakken ongeveer 1000 euro.

De bakken worden door een werkgroep in samenwerking met omwonenden in elkaar gezet en onderhouden. De buurt gaat de bakken ook verven. Het is nog niet bekend welke kleur de bloembakken krijgen. Ook de bloemen en planten worden door omwonenden onderhouden. De bakken worden waarschijnlijk voorzien van reflectoren om beter op te vallen. "Het geheel moet een snelheidsremmende werking hebben", vertelde Sander Hellegers, lid van de dorpsraad.

Het is de bedoeling dat de bloembakken mobiel zijn en kunnen worden verplaatst. 'De bakken komen op wieltjes te staan', klonk het tijdens de dorpsraadvergadering.