Ameezing Venray

Venray | Venray is een nieuw evenement rijker: Ameezing Venray. Op zaterdag 5 september houdt Bigband Flavour in samenwerking met Schouwburg Venray en closeharmonygroup Confetti dit groot meezingfestijn op het Schouwburgplein.

Het idee voor dit muziekevenement is afkomstig van Bert Linders van Flavour. "We zijn als bigband altijd op zoek naar nieuwe, muzikale uitdagingen. In steden als Eindhoven, Tilburg en Valkenswaard is dit concept al vele jaren heel succesvol. Vandaar dat we nu gaan proberen om ook in Venray dit muziekfestijn op de kaart te zetten."

Ameezing Venray nodigt mensen uit om samen met behulp van grote videoschermen nummers uit de Top 2000 mee te zingen. Flavour en Confetti presenteren samen een gevarieerd programma. Van Tina Turner, Elvis Presley tot en met Anouk, Robbie Williams en Joe Cocker. Meezingers als Proud Mary en Duitse schlagergiganten Ein Festival der Liebe en Marmor, Stein und Eisen bricht.

Linders: "Nummers die iedereen mee kan zingen, ondersteund door het koor Confetti en onze bigband. Een feest van herkenning voor iedereen. Alle genres komen voorbij, van pop tot en met ballads, schlagers en uptemponummers. Als het koor de eerste tonen laat horen, wordt het een groot feest." Linders, kartrekker van het nieuwe evenement, woonde vorig jaar een soortgelijk evenement bij in hartje Eindhoven. "Een vol plein met 10.000 mensen die alle nummers meezongen. Een geweldig festijn met een fantastische sfeer. Dat voor de vijftiende keer werd gehouden."

Flavour en Confetti bieden gevarieerd programma

Linders beseft dat het gratis muziekspektakel tijd nodig heeft om voet aan de grond te krijgen in Venray. "Hoofdzaak is dat we de eerste editie uit de kosten komen. Via sponsoring en subsidie hopen we de benodigde financiƫn bij elkaar te krijgen. De organisatie van een dergelijk evenement kost namelijk aanzienlijk geld. Uiteindelijk willen we doorgroeien naar een mooi, jaarlijks nazomerfeest. De komende maanden gaan we zoveel mogelijk pr genereren voor het evenement en het definitieve programma uitkristalliseren. Een groot podium, mobiele bars, een sfeervolle parasol en enkele gastoptredens gaan ongetwijfeld bijdragen aan een onvergetelijke avond."