Oostrum te sterk voor EWC'46

Oostrum | SV Oostrum is het nieuwe jaar begonnen met een 1-0 zege op EWC'46 uit Well. Het enige doelpunt in Oostrum werd gemaakt door aanvoerder Marwin Hermans. Dankzij de overwinning houdt Oostrum aansluiting met de subtop van de vierde klasse G. De ploeg van Spruit staat zesde met twintig punten uit twaalf duels.

Oostrum begon zondagmiddag sterk aan het duel en kwam al na zeven minuten op voorsprong via Marwin Hermans. "Het spel golfde daarna op en neer. EWC kreeg twee goede kansen, maar wij werden ook gevaarlijk", vertelde Spruit na afloop. Na rust drong EWC was meer aan. De bezoekers hadden meer balbezit, maar Oostrum loerde op de counter. "We speelden het een paar keer slordig uit om echt gevaarlijk te worden."

Er volgde een rommelige slotfase waarbij een handsbal van Oostrum in het strafschopgebied over het hoofd werd gezien. "Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel wellicht een betere afspiegeling geweest van de verhoudingen, maar door onze werklust en het nodige kunst- en vliegwerk hebben we de punten over de streep getrokken."

Zondag staat er opnieuw een thuisduel op het programma voor Oostrum. Dan speelt de equipe van Spruit om 14.30 uur tegen Achates.

SV Oostrum-EWC'46 1-0 (1-0). Doelpunt: Marwin Hermans.