De Peelkorf kan weer juichen

Venray | De korfbalsters van De Peelkorf waren zondagmiddag te sterk voor Dakos: 16-12. De ploeg uit Ysselsteyn herstelde zich met de zege van de nederlaag tegen Oranje Wit van een week eerder.

De hoofdklasser begon in sporthal De Wetteling in Venray goed aan het duel. De Peelkorf sloeg genadeloos toe en kwam al vroeg in de eerste helft op een 5-0 voorsprong. De bezoekers uit Someren deden daarna wat terug met een mooi afstandsschot. Toch werd De Peelkorf niet van de wijs gebracht. De ploeg bleef scoren en liep uit naar 10-1. Nog voor rust knokte Dakos zich enigszins terug in de wedstrijd: 12-5.

Na rust schoot De Peelkorf weer rap uit de startblokken, maar na de eerste treffer verloor de ploeg wat scherpte. Goede kansen bleven uit en Dakos sloeg wel toe op de juiste momenten. De bezoekers kwamen terug tot 13-9. Daarna kwam De Peelkorf weer wat beter in de wedstrijd. De voorsprong bleef behouden en de punten werden binnengesleept: 16-12.

Zondag speelt De Peelkorf uit tegen ODC uit Ommel.

De Peelkorf-Dakos 16-12 (12-5). Doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen (4), Kim van Bussel, Lisa Verlijsdonk, Marly van Asten (allen 3), Fleur (2) en Linda Verlijsdonk.