Afbeelding
Persfoto

Winnaars Raadselige Roos

Venray | In de foyer van de Venrayse schouwburg zijn zondag de winnaars in de categorieën proza en poëzie van de schrijfwedstrijd voor amateurs, de Raadselige Roos, bekendgemaakt.

De schrijfwedstrijd werd voor de 27e gehouden door Literair Café Venray. De eerste prijs in de categorie poëzie werd door de vakjury toegekend aan Jan Peer uit Grave voor diens gedicht Sneeuwman.

De tweede prijs ging naar Jan Smulders uit Oost-Maarland voor Niet meer hier en de derde prijs was voor Josiline Bakx-v.d. Vorst uit Enschede met Bevrijd.

27e editie schrijfwedstrijd

Genomineerd voor publicatie in de bundel de Raadselige Roos 2019 werden Bevrijd van Luuk den Hartog uit Eindhoven, Tegemoet van Karin van Driel uit Venray, Struikelvers van Stan Mooij uit Son en Breugel, Uitvaartbeurs van Mientje Wever uit Boxmeer en ten slotte Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn van Harrie Sniekers uit Thorn.

De eerste prijs door de vakjury proza werd toegekend aan Rieks Veenker uit Middelburg voor het prozaverhaal Domanja. De tweede prijs ging aan Ellis Wiendels uit Middelaar met Het kantoor en de derde prijs ging naar Monique Cunnen uit Neerkant met De Wensput.

De verhalen die ook in de bundel gepubliceerd worden, zijn Bevrijd van Lieven Vandekerckhove uit Heverlee in België, Ontketend van Ton Adriaens uit Weert, Zomertijd van Max Rippe uit Meijel, Het blauwe vierkant van Hub Kockelkorn uit Amersfoort en Dies Irae van Gitta van Reeth uit Averbode in België. De publieksjury poëzie koos uit de ingezonden gedichten het winnende gedicht voor de Rooje Roos publieksprijs. Dit werd Voorbij … van Geert van den Munckhof uit Horst.

Genomineerd voor publicatie in de bundel de Raadselige Roos 2019 werden: Gevecht van Melis van den Hoek uit Goes, Bronnen in overvloed van Riky Schut-Hakvoort uit Venray, De zomer van 2018 van Leo Janissen uit Stramproy, Terugkeer van Jan van de Ven uit Uden en Bevrijd van leven van Ita Ganzevles uit Eijsden.

De organisatie van de Raadselige Roos heeft besloten om dit jaar ook een aanmoedigingsprijs in het leven te roepen en uit te reiken. Deze prijs, de Rozeknop, werd uitgereikt aan Isa Cuppen (16 ) uit Horst voor haar gedicht Veehouderij.

Op de foto van links naar rechts: Rieks Veenker (Middelburg), Jan Peer (Grave), Geert van den Munckhof (Horst) en Isa Cuppen (Horst).