Afbeelding
Foto: Rob Oostwegel

Vannacht naar Dag voor vroege vogels

Ysselsteyn | Op zaterdag 7 maart komt in het kader van 75 jaar vrede en vrijheid de voorstelling Vannacht naar Dag naar de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn, een muzikale vertelling over oorlog en vrede van zangeres en actrice Quirine Melssen.

De voorstelling begint een uur voordat de zon opkomt en speelt zich grotendeels af in het schemergebied tussen nacht en dag.

De oorlog kent vele verhalen. Quirine Melssen vertelt er enkele zoals de geschiedenis van haar moeder bij de slag om Arnhem, van Montgomery en het leger, van het Joodse kind dat gered wordt, van de Duitse beul en zijn kleinkind en van de Italiaanse partizaan die afscheid moet nemen van zijn geliefde. Indringende ervaringen van gewone mensen.

De oorlog kent vele verhalen

De vertellingen zijn vervlochten met liederen. De verhalen trekken een parallel tussen heden en verleden. Ze laten ons de onschatbare waarde van onze verworven vrede en vrijheid beseffen. Wat kunnen we leren van het verleden en welke keuzes maken we nu? Meer informatie over deze vertelling staat op de website www.vannachtnaardag.nl. De bezoekers worden vanaf 6.00 uur in de ochtend ontvangen, waarna de performance om 06.12 uur, exact een uur voor zonsopkomst, start.

Voorstelling begint een uur voor opkomst zon

De entree bedraagt 10 euro per persoon, inclusief voorstelling, volledig verzorgd ontbijt met broodjes met zoet en hartig beleg en koffie en thee). Kaarten reserveren via info@joc-ysselsteyn.com.

Foto: Rob Oostwegel.