Twee spelers van SVOC'01 zitten een Merselonaar op de huid.
Twee spelers van SVOC'01 zitten een Merselonaar op de huid. Foto: Jolijn van Goch

Rood helpt Merselo

Oirlo | Merselo, koploper van de vijfde klasse F, was zondagmiddag in Oirlo te sterk voor laagvlieger SVOC'01: 1-6. De ruime overwinning kwam niet zonder slag of stoot tot stand. De thuisploeg kwam in de eerste helft op 1-0 en die voorsprong haalde zelfs de rust. Een rode kaart van SVOC-speler Tijs Loonen maakte de opdracht van de ploeg van Jeroen Denissen echter onmogelijk en Merselo rekende in de tweede helft genadeloos af met SVOC.

"Een sensatie hing in de lucht", vertelde Denissen na afloop. "Het was eenrichtingsverkeer richting ons doel, maar we stonden als een huis en kwamen verdedigend onze afspraken na. Daar had Merselo heel veel moeite mee." Uit een vlijmscherpe counter kwam SVOC op voorsprong via Johan Gommans: 1-0. Daarna was de bal veelvuldig voor de bezoekers, maar dat leverde voor rust geen treffers op. Het team van trainer Stef van Asten werd in het zadel geholpen door een rode kaart van Tijs Loonen. "Niemand zag deze rode kaart aankomen. Ook buiten het veld reageerde iedereen verbaasd. Het was voor ons de zoveelste tegenvaller dit seizoen", baalde Denissen.

SVOC'01 hield in de eerste helft knap stand tegen koploper Merselo

Het verzet van SVOC werd na rust snel verbroken. Merselo kwam als snel op 1-1 via Camiel Kroonen. Hij reageerde attent toen de doelman van SVOC een bal moest lossen. Een paar minuten later werd het al 1-2 via Pim Vermunt. Hij krulde de bal knap in de kruising. Daarna ging het hard. Tim Philipsen scoorde de derde treffer van Merselo op aangeven van Hendriks. Na ruim een uur voetballen werd het al 1-4 via Jordy Wismans. Hij schoot de bal binnen met een knappe volley. Nog geen tien minuten later werd het leed voor SVOC alleen maar erger. Philipsen kopte zijn tweede van de middag via de onderkant van de lat tegen de touwen: 1-5. Het slotakkoord was voor Bas Litjens hij liep een kwartier voor tijd een voorzet van Ahmad Qurishi binnen:1-6.

"Eigenlijk speelden wij een goede wedstrijd", zei Merselo-trainer Van Asten na afloop. "We zetten SVOC direct onder druk, maar we waren in de eerste helft wat ongelukkig in de eindfase. Hun rode kaart helpt ons natuurlijk wel. Hij maakte een sliding van achteren, maar raakte onze speler volgens mij niet. In de tweede helft stellen we orde op zaken, het zijn vaak lastige wedstrijden tegen de onderste ploegen. We hebben het na rust gewoon goed gedaan."

Periodetitel

Merselo is bezig aan een sterk seizoen. De ploeg staat bovenaan met 29 punten uit 12 wedstrijden. Dat zijn vier punten meer dan achtervolger Resia, maar de club uit Wellerlooi speelde één duel minder. "We willen zo lang mogelijk in de top meedraaien. In eerste instantie wilden we een prijs pakken en die hebben we al binnen met de eerste periodetitel. Er zijn in onze klasse veel teams die willen promoveren, maar ik vind wel dat we een team hebben voor in de vierde klasse."

SVOC'01-Merselo 1-6 (1-0). Doelpunt SVOC'01: Johan Gommans. Doelpunten Merselo: Camiel Kroonen, Pim Vermunt, Tim Philipsen (2), Jordy Wismans en Bas Litjens.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding